3. Legalitatea și confidențialitatea în videochat

Începem prin a spune că activitatea unui model de videochat este legală și supusă legislației în vigoare. Cu alte cuvinte, a lucra în industrie ca model de videochat este precum orice alt loc de muncă și sunt urmați aceași pași în vederea angajării tale ca model într-un studio de videochat.

În contractele nostre sunt specificate clauzele in care lucram impreuna, obligațiile și drepturile tale ca model pot fi diferite de la un studio la altul. Recomandăm să acorzi suficient timp pentru a parcurge cu atenție contractul și dacă sunt clauze pe care nu le consideri echitabile să încerci să le negociezi. Un contract cu un studio de videochat, acoperă studioul din punct de vedere legal și pe tine te asigură că ai fost informată în legătură cu drepturile și obligațiile tale.

Confidențialitatea în videochat

În majoritatea cazurilor, toate studiourile de videochat asigură și garantează confidențialitate. Când ajungi la interviu este foarte important să deschizi acest subiect. Ce putem să-ți spunem din experiența noastră este că atât cât ține de noi și de informațiile deținute, acestea nu vor devenii publice și nu vor fi făcute publice în nici-o situație. Un aspect foarte important ce trebuie menționat este că neîncălcarea confidențialității depinde foarte tare și de tine. Indiferent de ce-ți promit utilizatorii nu este permis să le oferi date care pot fi asociate cu tine personal, și aici ne referim la conturi bancare, adresa poștală sau alte informații de care ar avea nevoie pentru a-ți trimite sume de bani. Oricât de tentant ar fi este important să nu faci niciodată excepții din acest punct de vedere.

Mai mult de atât, în mediul online accesul persoanelor din România este restricționat pe toate site-urile de videochat cu care colaborează studiourile din țară şi de asemenea poți opta pentru restricționarea altor țări.

Confidențialitatea în cadrul studioului de videochat

Credeam că este destul de evident dar, am fost întrebați în cadrul câtorva interviuri dacă au acces persoane din afară în incinta studioului de videochat. Răspunsul este evident, NU ( cel puțin la noi în studio nu există așa ceva ). Suntem convinși că asta este o practică întâlnită în toate studiourile de videochat. Crearea unui mediu sigur pentru modelele din studiouri este o prioritate pentru industrie.

Știm ce simți și te înțelegem. Oferă-ți o șansă, este posibil să te îndrăgostești de ceea ce vei face.