Prejudecăți și mituri în Videochat

Oamenii tot timpul o să fie interesați mai mult de ce faci tu decât ce ar trebui să facă ei cu viața lor. Din păcate asta este societatea în care trăim, suntem răi unul cu celălalt, trăim într-o lume care preferă sa stea în standarde impuse și când o persoană are viziune și inițiativă și dorește sa iasă din acestea, este judecat și condamnat.

Fetele care și-ar dorii să înceapă o carieră în videochat nu au curajul din cauza prejudecăților și miturilor pe care le-au auzit de la cunoscuți. Dacă și tu te afli în aceiași situație și nu știi ce decizie să iei, citește următoarele rânduri scrise în urma experienței noastre din cadrul studioului de videochat din Brașov și sperăm că te vor ajute să înțelegi de ce nu ar trebui să te temi să începi o carieră de model în videochat.

Printre cele mai cunoscute prejudecăți și mituri în privința videochat-ului sunt următoarele:

  • Videochat-ul nu este un loc de muncă legal
  • Activitatea de model de videochat este considerată prostituție?
  • Videochat-ul este doar nuditate?
  • Fetele care fac videochat nu sunt inteligente?
  • Sumele câștigate sunt reale sau doar un mit?
  • Este adevărat că nu poți să ai o relație dacă lucrezi ca model de videochat?
  • Odată intrată în domeniu nu mai există cale de ieșire
  • Cum pot reacționa rudele și cunoscuții când vor afla că lucrezi în domeniul videochat-ului?

Pentru început vom dezbate mitul legat despre munca în domeniul videochat-ului ca fiind una ilegală.

Videochat-ul este un loc de muncă legal?

Videochat-ul este un loc de muncă legal. Industria videochat-ului respectă reglementările în vigoare, în ciuda faptului că există multe mituri și prejudecăți în această privință.

Activitatea pe care urmează să o ai este în totalitate legală, iar încă din prima zi vei  semna un contract de muncă și ți se vor plătii dările și taxele către stat.

Trebuie să știi că este precum un job normal, cu un program de 8 ore pe zi, oferindu-ți libertatea și flexibilitatea de a-ți stabili singură programul de lucru, putând alege între ture de zi sau de noapte, în funcție de preferințele personale.

Printre cele mai mari prejudecăți se află și faptul că necunoscătorii consideră domeniul Videochat-ului unul rău famat, confundându-l cu prostituția.

Activitatea de model de Videochat este considerată prostituție?

Meseria de model de videochat a fost tot timpul blamată de către mulți oameni, aceștia crezând că este o meserie de moravuri ușoare. Acest job presupune comunicarea cu diferite tipologii de oameni din toată lumea și o putem compara cu cea de prezentator tv a unui show de entertainment.

Un model de Videochat trebuie în permanență să arate bine și să știe cum să-și fidelizeze membrii, să vină tot timpul cu ținute și subiecte noi, la fel ca într-un show.

Pe lângă aspectul activității de model de videochat ca fiind considerată prostituție mai există și ideea în care marea majoritate are impresia că nuditatea este la ordinea zilei.

Videochat-ul este doar nuditate?

O parte din bărbații care apelează la videochat nu sunt în căutare de nuditate, ci pur și simplu simt nevoia să comunice cu o femeie care să îi înțeleagă și care să îi asculte. Mai mult decât atât, gândește-te că videochat-ul presupune o comunicare la distanță, prin intermediul camerei video și al internetului și nu implică contact fizic absolut deloc.

Este doar o preconcepție că fetele care fac videochat stau mai tot timpul zilei dezbrăcate. Modelele de videochat care au încasări mari de obicei se folosesc de inteligența lor nativă, rămânând cu hainele pe ele, știind cum să poarte conversații de lungă durată, care pot dura mai mult decât dacă ar face un show de striptease.

O altă prejudecată este legată de inteligența limitată a fetelor care lucrează în videochat, de fapt foarte mulți au impresia că din această cauză și-au ales această meserie.

Fetele care fac videochat nu sunt inteligente?

Majoritatea oamenilor au impresia că în domeniul videochat-ului lucrează doar fete care nu prea au școală, însă ai fi surprinsă să afli că din domeniu fac parte chiar fete foarte inteligente care au terminat facultăți de renume, sau persoane care deja au o carieră de ani de zile în diferite domenii și vor să-si rotunjească veniturile sau au nevoie de mai multă atenție din partea bărbaților.

Faptul că şi femeile fără studii practică această meserie nu motivează generalizările. Dimpotrivă, pentru a fi un model de succes de videochat trebuie să cunoști cel puțin limba engleză, să ai cunoștințe de operare PC, să poți susține o conversație, și să ai câteva noțiuni de psihologie pentru a te adapta la nevoile membrilor.

Un alt impediment care stă înaintea deciziei de a începe să îți desfășori activitatea în domeniul videochat-ului este gândul pe care-l ai legat de ce vor spune apropiații tăi dacă află cu ce te ocupi

Cum pot reacționa rudele și cunoscuții când vor afla că lucrezi în domeniul Videochat-ului.

Faptul că un studio de Videochat îți oferă confidențialitatea de care ai nevoie, este garanția că activitatea ta va fi cunoscută de un cerc restrâns de oameni. Aceștia sunt membrii studioului de videochat și colegele de muncă

Depinde doar de tine dacă persoanele din viața ta vor afla cu ce te ocupi, dar îți recomandăm să nu te grăbești sa le spui și să încerci să afli ce părere au despre această activitate. Ascultându-le opiniile poți lua o decizie clară legată de acest subiect.

Sunt situații în care modelele de videochat vorbesc despre activitatea lor cu membrii familiei și prietenii fără să se pregătească sau să încerce să le schimbe părerea despre acest job și ajung să fie judecate. Gândește-te la un lucru, societatea este învățata să gândească într-un tipar iar apropiații tăi fac parte din această societate. Nu toată lumea poate accepta sau înțelege pentru că nu știu cum să facă asta.

Dacă crezi ca o sa-ti fie greu sa nu vorbești despre acest subiect încerca să te gândești la oamenii care au alt tip de meserii și nu au voie sa vorbească despre ce fac în timpul programului pentru ca au contracte de confidențialitate (NDA).

De multe ori ne limităm evoluția pentru că ne gândim la ce vor spune „oamenii”, dar nu uita să ți cont ca aceștia nu-ți cunosc motivele și la sfârșitul zilei este important ca tu să fi mulțumită de tine și veniturile pe care le obții.

Sumele câștigate sunt reale sau doar un mit?

În privința sumelor câștigate din videochat nu există un plafon minim sau maxim. Câștigurile unui model pot varia între 1.000 și 30.000 $ lunar, însă aceste valori nu sunt nicidecum limitele. În cadrul studioului nostru de videochat din Brașov au fost modele începătoare care din prima lună au câștigat în jur de 5.000 $ și modele care au obținut venituri de până la 1.000 $

Orice model poate avea încasări consistente dacă învață cum să-și cucerească membrii, reușind să îi convingă să petreacă cât mai mult timp pe site-urile pe care ele lucrează.

Este adevărat că nu poți să ai o relație dacă lucrezi ca model de videochat?

Dacă activezi în domeniul Videochat-ului nu este adevărat că nu poți să ai o relație stabilă. Multe modele au relații de ani de zile, iar partenerii lor de viață sunt de acord cu meseria acestora. Le susțin în totalitate, le sunt alături și se bucură împreună cu ele de realizările dobândite. Asta pentru că au lângă ele parteneri deschiși la minte care știu că Videochat-ul este doar un job și nu au nici un motiv pentru care ar putea să fie geloși, înțelegând că oricât de mult timp își petrec vorbind cu membrii, niciodată nu se vor întâlni în realitate.

Odată intrată în domeniu nu mai există cale de ieșire?

Se spune că odată ce ai întrat să lucrezi în domeniul Videochat-ului îți vei face o carieră din asta și niciodată nu vei mai putea renunța la ea.

Nimic mai fals, sunt multe modele de Videochat care după ce și-au atins țelurile pe parcursul activității desfășurate, au considerat că a venit momentul în care se vor reprofila, iar cu banii strânși își deschid afaceri.

Dacă ai citit rândurile de mai sus, sperăm că părerea ta despre videochat s-a schimbat puțin, iar acum nu mai ești atât de determinată să crezi doar opinia oricui.

Videochat-ul reprezintă o activitate perfect legală și confidențială, care presupune desfășurarea unei munci ușoare și lipsite de griji, pentru care vei fi recompensată cu venituri mai mult decât substanțiale.

Toate aceste lucruri sunt adevărate, tot ce rămâne este să te convingi singură!

 

Știm ce simți și te înțelegem. Oferă-ți o șansă, este posibil să te îndrăgostești de ceea ce vei face.